20.03.2024

Седница Сената Универзитета одбране у Београду




Дана 20. марта 2024. године у Конференцијској сали Ректората Универзитета одбране, са почетком у 10,00 часова, одржана је 146. редовна седница Сената Универзитета одбране у Београду.



На седници су донете одлуке о избору пуковника доц. др Ненада Комазеца са Војне академије у звање ванредног професора, војних службеника Марка Антуновића и Ирине Брчеревић са Медицинског факултета ВМА у звање доцента, док су пуковник доц. др Драган Јевтић и пуковник доц. др Мирослав Терзић са Војне академије поново изабрани у звање доцента. Затим је дата сагласност мајору Саздић-Јотић Бобану, дипл. инж. за одбрану докторске дисертације а потпуковнику Предрагу Стојисављевићу са израду докторске дисертације на Војној академији.



Поред наведеног, прихваћен је предлог Војне академије за проширење листе ментора на докторским академским студијама за студијски програм Војне науке и формиран је нови сазив Комисије за обезбеђење квалитета на Универзитету одбране у Београду.



Такође, усвојени су и предлози Војне академије и Медицинског факултета ВМА за проширење истраживачких тимова у научноистраживачким пројектима.