20.03.2024

Sednica Senata Univerziteta odbrane u Beogradu




Dana 20. marta 2024. godine u Konferencijskoj sali Rektorata Univerziteta odbrane, sa početkom u 10,00 časova, održana je 146. redovna sednica Senata Univerziteta odbrane u Beogradu.



Na sednici su donete odluke o izboru pukovnika doc. dr Nenada Komazeca sa Vojne akademije u zvanje vanrednog profesora, vojnih službenika Marka Antunovića i Irine Brčerević sa Medicinskog fakulteta VMA u zvanje docenta, dok su pukovnik doc. dr Dragan Jevtić i pukovnik doc. dr Miroslav Terzić sa Vojne akademije ponovo izabrani u zvanje docenta. Zatim je data saglasnost majoru Sazdić-Jotić Bobanu, dipl. inž. za odbranu doktorske disertacije a potpukovniku Predragu Stojisavljeviću sa izradu doktorske disertacije na Vojnoj akademiji.



Pored navedenog, prihvaćen je predlog Vojne akademije za proširenje liste mentora na doktorskim akademskim studijama za studijski program Vojne nauke i formiran je novi saziv Komisije za obezbeđenje kvaliteta na Univerzitetu odbrane u Beogradu.



Takođe, usvojeni su i predlozi Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA za proširenje istraživačkih timova u naučnoistraživačkim projektima.