29.02.2024

Округли сто Мисије ОЕБС у Србији и Високих студија безбедности и одбране




У организацији Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник” у четвртак 29. фебруара 2024. године 10 до 11 часова  реализован је Округли сто за полазнике 13. класе Високих студија безбедности и одбране Универзитета одбране са представницима Мисије ОЕБС у Србији.



Округли сто полазника 13. класе са представницима међународних организација је организован у оквиру реализације наставног подручја „Стратегијско окружење”. Модератор сусрета је био начелник ВСБО пуковник Вангел Милковски, а од стране Мисије ОЕБС су учествовали: амбасадор Јан Брату (шеф Мисије ОЕБС у Србији), Умберто Северини (шеф Одељења за сарадњу у сектору безбедности), Ивана Милатовић (саветница у Канцеларији шефа Мисије) и Бранка Бакић (саветница у Одељењу за сарадњу у сектору безбедности).



Његова екселенција амбасадор Брату је полазнике ВСБО упознао са активностима Мисије у контроли наоружања, доброј управи и реформи сектора безбедности, а господин Северини је говорио о актуленим темама из делокруга рада Мисије. У садржајном излагању и дискусији са полазницима 13. класе, представници Мисије су се трудили да коректно и потпуно одговоре на питања полазника која су се тежишно односила на тренутно стање у ОЕБС, као и детаљима сарадње и ангажовања Р. Србије у ОЕБС.



Поред полазника ВСБО, округлом столу су присуствовали и представници Сектора за политику одбране. Округли сто је први пут организован за полазнике Високих студија безбедности и одбране, а сарадња Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ и Мисије ОЕБС у Србији ће се наставити на велико задовољство и корист будућих свих полазника усавршавања.
photoФОТОГАЛЕРИЈА