29.02.2024

Okrugli sto Misije OEBS u Srbiji i Visokih studija bezbednosti i odbrane




U organizaciji Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik” u četvrtak 29. februara 2024. godine 10 do 11 časova  realizovan je Okrugli sto za polaznike 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Univerziteta odbrane sa predstavnicima Misije OEBS u Srbiji.



Okrugli sto polaznika 13. klase sa predstavnicima međunarodnih organizacija je organizovan u okviru realizacije nastavnog područja „Strategijsko okruženje”. Moderator susreta je bio načelnik VSBO pukovnik Vangel Milkovski, a od strane Misije OEBS su učestvovali: ambasador Jan Bratu (šef Misije OEBS u Srbiji), Umberto Severini (šef Odeljenja za saradnju u sektoru bezbednosti), Ivana Milatović (savetnica u Kancelariji šefa Misije) i Branka Bakić (savetnica u Odeljenju za saradnju u sektoru bezbednosti).



Njegova ekselencija ambasador Bratu je polaznike VSBO upoznao sa aktivnostima Misije u kontroli naoružanja, dobroj upravi i reformi sektora bezbednosti, a gospodin Severini je govorio o aktulenim temama iz delokruga rada Misije. U sadržajnom izlaganju i diskusiji sa polaznicima 13. klase, predstavnici Misije su se trudili da korektno i potpuno odgovore na pitanja polaznika koja su se težišno odnosila na trenutno stanje u OEBS, kao i detaljima saradnje i angažovanja R. Srbije u OEBS.



Pored polaznika VSBO, okruglom stolu su prisustvovali i predstavnici Sektora za politiku odbrane. Okrugli sto je prvi put organizovan za polaznike Visokih studija bezbednosti i odbrane, a saradnja Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ i Misije OEBS u Srbiji će se nastaviti na veliko zadovoljstvo i korist budućih svih polaznika usavršavanja.
photoFOTOGALERIJA