26.02.2024

Одржана анализа Плана рада Војне академије Универзитета одбране за 2023. годину




Анализа Плана рада Војне академије Универзитета одбране за 2023. годину одржана је данас у касарни „Генерал Јован Мишковић”. Уз интонирање химне Републике Србије, коју је извела кадет Ашанин Марија, данашњу анализу отворио је начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић.



Анализи је присуствовао ректор Универзитета одбране бригадни генерал проф. др Бобан Ђоровић, дипл.инж. са колегијумом, колегијум начелника Војне академије Универзитета одбране, начелници катедри и кадети.
 
Начелник Војне академије Универзитета одбране пуковник Срђан Благојевић истакао је да је у претходној веома изазовној години, Војна академија Универзитета одбране испунила своју мисију и унапредила систем образовања и васпитања, како на Војној академији Универзитета одбране, тако и у Војној гимназији и Средњој стручној војној школи „1300 каплара“.



И поред потешкоћа које су пратиле реализацију задатака, током претходне године  континуирано је унапређиван војнички сегмент живота и рада Кадетске бригаде, Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара“, значајно је интензивирана промотивна кампања и унапређен процес селекције кандидата, уписане су прве генерације на мастер и докторске студије Студијског програма Војне науке, настављено је са инфраструктурним радовима и унапређењем услова живота и рада опремањем наставном и војном опремом – истакао је пуковник Благојевић.
 
Резултате рада у реализацији кључних задатака са упоредном квалитативно - квантитативном анализом у односу на претходни период, проблемима у току реализације задатака и предлогом мера за унапређење стања у 2024. години презентовали су руководиоци унутрашњих јединица Војне академије Универзитета одбране.
 
Током анализе усвојени су и циљеви и тежишни задаци рада за 2024. годину.
 
У 2024. години Војну академију очекује унапређење реализације школовања и усавршавања на свим нивоима, унапређење постојећих и акредитација нових студијских програма у области војних наука, спровођење квалитетне селекције кандидата за пријем на школовање према новим критеријумима и повећање броја лица на школовању на свим нивоима, обезбеђење стабилног функционисања свих логистичких функција, организационо реструктуирање у складу са актуелним и будућим потребама и тежња ка стабилној попуни и интензивнија сарадња са командама, јединицама и установама ВС у реализацији образовне функције и обуке - закључио је начелник Војне академије Универзитета одбране пуковник Благојевић.



На крају, присутнима се обратио ректор Универзитета одбране бригадни генерал проф. др Бобан Ђоровић, дипл.инж. истичући да је Војна академија Универзитета одбране током минуле године успела да подигне реализацију функционалних задатака на виши ниво.
 
Генерал Бобан Ђоровић честитао је припадницима Војне академије Универзитета одбране на постигнутим резултатима и дао смернице за даљи развој и унапређење наставно-образовног и васпитног процеса.