21.02.2024

Делегација Министарства одбране и Оружаних снага Републике Италије у посети Универзитету одбране




Универзитет одбране у Београду угостио је данас делегацију Министарства одбране и Оружаних снага Републике Италије. Делегацију, коју је предводио начелник Департмана за међународну сарадњу главног штаба оружаних снага Републике Италије, пуковник Матиа Зуци, примио је проректор за међународну војну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета одбране,пуковник ванр. проф. др Срђан Љубојевић, дипл. инж., у пратњи продекана за научно-истраживачки рад Војне академије Универзитета одбране, потпуковника др доцента Милана Михајловића.


Током посете делегација је упозната са системом војног образовања у Републици Србији, организацијом и делатношћу Универзитета одбране, актуелним студијским програмима и програмима усавршавања, као и са наставним и истраживачким капацитетима Универзитета одбране.
 
Истовремено, гости из Републике Италије су презентовали систем војног образовања у Републици Италији, са акцентом на понуду програма и курсева на којима се могу образовати и усавршавати и припадници Министарства одбране и Војске Србије.


По завршетку посете, обе стране су исказале задовољство презентованим садржајем и отвореношћу разговора, при чему је изражена обострана жеља за унапређењем сарадње.
photoФОТОГАЛЕРИЈА