21.02.2024

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Italije u poseti Univerzitetu odbrane




Univerzitet odbrane u Beogradu ugostio je danas delegaciju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Italije. Delegaciju, koju je predvodio načelnik Departmana za međunarodnu saradnju glavnog štaba oružanih snaga Republike Italije, pukovnik Matia Zuci, primio je prorektor za međunarodnu vojnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta odbrane,pukovnik vanr. prof. dr Srđan Ljubojević, dipl. inž., u pratnji prodekana za naučno-istraživački rad Vojne akademije Univerziteta odbrane, potpukovnika dr docenta Milana Mihajlovića.


Tokom posete delegacija je upoznata sa sistemom vojnog obrazovanja u Republici Srbiji, organizacijom i delatnošću Univerziteta odbrane, aktuelnim studijskim programima i programima usavršavanja, kao i sa nastavnim i istraživačkim kapacitetima Univerziteta odbrane.
 
Istovremeno, gosti iz Republike Italije su prezentovali sistem vojnog obrazovanja u Republici Italiji, sa akcentom na ponudu programa i kurseva na kojima se mogu obrazovati i usavršavati i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.


Po završetku posete, obe strane su iskazale zadovoljstvo prezentovanim sadržajem i otvorenošću razgovora, pri čemu je izražena obostrana želja za unapređenjem saradnje.
photoFOTOGALERIJA