21.02.2024

Седница Сената Универзитета одбране у Београду




Дана 21. фебруара 2024. године у Конференцијској сали Ректората Универзитета одбране, са почетком у 10,00 часова, одржана је 145. редовна седница Сената Универзитета одбране у Београду.



На седници су донете одлуке о избору потпуковника ванр. проф. др Михаела Бучка са Војне академије у звање редовног професора, пуковника доц. др Негована Иванковића са Војне академије и пуковника доц. др Милана Јовановића са Медицинског факултета ВМА у звање ванредног професора, док је војни службеник ванр. проф. др Весна Беговић Купрешанин са Медицинског факултета ВМА поново изабрана у звање ванредног професора а потпуковник доц. др Драган Костадиновић, дипл. инж. са Војне академије поновно изабран у звање доцента. Затим је дата сагласност војном службенику др. мед. Јелени Карајовић, за одбрану докторске дисертације на Медицинском факултету ВМА.



Поред наведеног, дата је сагласност наставнику Војне академије за рад у другој високошколској установи и усвојен је нови Правилник о пријави, изради и одбрани докторске дисертације и промоцији доктора наука.

Такође, усвојени су и Годишњи извештај о кадетском односно студентском вредновању квалитета на Универзитету одбране у школској 2022/2023. години, Годишњи извештај о раду Комисије за обезбеђење квалитета на Универзитету одбране у 2023. години и План рада Комисије за обезбеђење квалитета на Универзитету одбране у 2024. години.



Између осталог, усвојени су и завршни и годишњи извештаји по научноистраживачким пројектима на Универзитету одбране у 2023. години, извештаји о објављеним радовима на Универзитету одбране у 2023. години као и Извештај по научноистраживачкој делатности за 2023. годину.