21.02.2024

Sednica Senata Univerziteta odbrane u Beogradu




Dana 21. februara 2024. godine u Konferencijskoj sali Rektorata Univerziteta odbrane, sa početkom u 10,00 časova, održana je 145. redovna sednica Senata Univerziteta odbrane u Beogradu.



Na sednici su donete odluke o izboru potpukovnika vanr. prof. dr Mihaela Bučka sa Vojne akademije u zvanje redovnog profesora, pukovnika doc. dr Negovana Ivankovića sa Vojne akademije i pukovnika doc. dr Milana Jovanovića sa Medicinskog fakulteta VMA u zvanje vanrednog profesora, dok je vojni službenik vanr. prof. dr Vesna Begović Kuprešanin sa Medicinskog fakulteta VMA ponovo izabrana u zvanje vanrednog profesora a potpukovnik doc. dr Dragan Kostadinović, dipl. inž. sa Vojne akademije ponovno izabran u zvanje docenta. Zatim je data saglasnost vojnom službeniku dr. med. Jeleni Karajović, za odbranu doktorske disertacije na Medicinskom fakultetu VMA.



Pored navedenog, data je saglasnost nastavniku Vojne akademije za rad u drugoj visokoškolskoj ustanovi i usvojen je novi Pravilnik o prijavi, izradi i odbrani doktorske disertacije i promociji doktora nauka.

Takođe, usvojeni su i Godišnji izveštaj o kadetskom odnosno studentskom vrednovanju kvaliteta na Univerzitetu odbrane u školskoj 2022/2023. godini, Godišnji izveštaj o radu Komisije za obezbeđenje kvaliteta na Univerzitetu odbrane u 2023. godini i Plan rada Komisije za obezbeđenje kvaliteta na Univerzitetu odbrane u 2024. godini.



Između ostalog, usvojeni su i završni i godišnji izveštaji po naučnoistraživačkim projektima na Univerzitetu odbrane u 2023. godini, izveštaji o objavljenim radovima na Univerzitetu odbrane u 2023. godini kao i Izveštaj po naučnoistraživačkoj delatnosti za 2023. godinu.