12.02.2024

Годишња анализа Плана рада Института за стратегијска истраживања Универзитета одбране




У Институту за стратегијска истраживања Универзитета одбране данас је одржана анализа Плана рада за 2023. годину којој су поред припадника Института присутвовали ректор Универзитета одбране, бригадни генерал проф. др Бобан Ђоровић, дипл. инж., начелник Војне академије Универзитета одбране, пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић, затим проректор за квалитет и развој Универзитета одбране, ванр. проф. пуковник др Срђан Старчевић, представник Проректората за научноистраживачку делатност Универзитета одбране, потпуковник Предраг Ракоњац, представник Школе националне одбране Универзитета одбране, пуковник Зоран Јекић, као и декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране, проф. др Соња Марјановић.



Данашњу активност отворила је директорка Института ванр. проф. др Јованка Шарановић. Она је изнела да је у протеклој години Институт успешно реализовао планиране и ванредне задатке, потврдивши се тиме као компетентна научноистраживачка институција унутар система одбране али и унутар академске заједнице Републике Србије. Као и претходних година директорка је искористила прилику да се захвали Војној академији и Школи националне одбране Универзитета одбране на успешној сарадњи.



Након уводног обраћања директорке, начелници оранизационих целина Института, као и директор Војног архива, детаљније су презентовали резултате који су постигнути у протеклој години. Фокус њихове анализе био је усмерен ка реализацији тежишних задатака Института, попут израде информација за потребе политике одбране, затим научноистраживачких пројеката, објављивања научних радова и монографија.



На крају се обратио ректор Универзитета одбране, бригадни генерал проф. др Бобан Ђоровић. Он је констатовао да је Институт квалитетно реализовао бројне задатке у протеклој години и тиме дао важан допринос изградњи свеукупних способности система одбране.