26.01.2024

Уручена признања припадницима Института за стратегијска истраживања




У сусрет Дану Светог Саве, који се обележава као слава и Дан Института за политичке студије у Београду, припадницима Института за стратегијска истраживања додељена су признања за научну сарадњу и научноистраживачки рад.



Тим поводом је директорки Института за стратегијска истраживања ван. проф. др Јованки Шарановић уручена Светосавска захвалница за успешну научну сарадњу између Института за политичке студије и Института за стратегијска истраживања. Захвалницу је уручио директор Института за политичке студије др Миша Стојадиновић.



За најбољи научни рад објављен у часопису Српска политичка мисао у 2023. години, категорисан као М-24, Светосавска повеља додељена је ауторима пуковнику др Милошу Миленковићу и потпуковнику сц. мср Милинку Врачару. Признање је уручио главни уредник часописа и директор Института за политичке студије др Миша Стојадиновић, а у име аутора признање је примио пуковник др Милош Миленковић. Награђени рад носи назив „Легитимност као фактор ограничења политичке корисности војне моћи“ и објављен је у броју 4/2023.



Свечаност је уприличена у просторијама Института за политичке студије где се окупио велики број званица, међу којима су били представници Министарства науке, технолошког развоја и иновација, представници других министарстава и државних органа, директори и истраживачи института из области друштвених наука, као и декани и представници факултета са којима ИПС има сарадњу. Поред пријема признања, за представнике Института за стратегијска истраживања, то је била добра прилика за неформалну размену мишљења и разговоре о будућој сарадњи са сродним научним институцијама.
photoФОТОГАЛЕРИЈА