26.01.2024

Uručena priznanja pripadnicima Instituta za strategijska istraživanja




U susret Danu Svetog Save, koji se obeležava kao slava i Dan Instituta za političke studije u Beogradu, pripadnicima Instituta za strategijska istraživanja dodeljena su priznanja za naučnu saradnju i naučnoistraživački rad.



Tim povodom je direktorki Instituta za strategijska istraživanja van. prof. dr Jovanki Šaranović uručena Svetosavska zahvalnica za uspešnu naučnu saradnju između Instituta za političke studije i Instituta za strategijska istraživanja. Zahvalnicu je uručio direktor Instituta za političke studije dr Miša Stojadinović.



Za najbolji naučni rad objavljen u časopisu Srpska politička misao u 2023. godini, kategorisan kao M-24, Svetosavska povelja dodeljena je autorima pukovniku dr Milošu Milenkoviću i potpukovniku sc. msr Milinku Vračaru. Priznanje je uručio glavni urednik časopisa i direktor Instituta za političke studije dr Miša Stojadinović, a u ime autora priznanje je primio pukovnik dr Miloš Milenković. Nagrađeni rad nosi naziv „Legitimnost kao faktor ograničenja političke korisnosti vojne moći“ i objavljen je u broju 4/2023.



Svečanost je upriličena u prostorijama Instituta za političke studije gde se okupio veliki broj zvanica, među kojima su bili predstavnici Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, predstavnici drugih ministarstava i državnih organa, direktori i istraživači instituta iz oblasti društvenih nauka, kao i dekani i predstavnici fakulteta sa kojima IPS ima saradnju. Pored prijema priznanja, za predstavnike Instituta za strategijska istraživanja, to je bila dobra prilika za neformalnu razmenu mišljenja i razgovore o budućoj saradnji sa srodnim naučnim institucijama.
photoFOTOGALERIJA