19.10.2023

Свечаност поводом Дана Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник” Универзитета одбране




Свечаност поводом Дана Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник” Универзитета одбране одржана је  у амфитеатру Школе националне одбране.

Свечаности  су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Републике Србије Немања Старовић, ректор Универзитета одбране бригадни генерал проф. др Бобан Ђоровић, начелник Управе за људсе ресурсе ГШ ВС Ј-1 бригадни генерал Саво Иришкић, командант 2. бригаде Копнене војске  бригадни генерал Синиша Сташевић и остали гости и званице.



Након интонирања химне Републике Србије у извођењу Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”, на свечаности је прочитана честитика министра одбране Милоша Вучевића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића.

На почетку свечаности начелник Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник”  Универзитета одбране пуковник Мићо Сувајац поздравио је присутне и захвалио се што присуствују свечаности Школе националне одбране.  У току обраћања представио је резултате школе у претходном периоду. Потом је уследила додела захвалница  2. бригади Копнене војске и Техничко ремонтном заводу „Чачак”, као и стимулативне мере припадницима Школе националне одбране за успешну сарадњу и допринос у резултатима Школе националне одбране.



Ректор Универзитета одбране бригадни генерал проф. др. Бобан Ђоровић  је том приликом изјавио да са уважавањем значаја Школе националне одбране и дуге традиције школовања и усавршавања официра наше војске након завршених основних студија на Војној академији, пре две године одлучено је да ова школа понесе име најстаријег међу војводама српске војске, Радомира Путника. И то с правом, јер су у личности и делу војводе Путника уписани сви кључни задаци ове школе чији празник данас прослављамо.



- Данас је први задатак наставника у Школи националне одбране да од својих полазника траже да размишљају и креативно решавају задатке са којима ће се сусретати у пракси. Једноставна репродукција знања не долази у обзир, а шаблони могу да послуже само као полазиште за веће домете. Наш циљ је да официри из Школе националне одбране изађу са већим самопоуздањем, утемељеним на повећању знања, способности за самосталну студију и овладавању методама и правилима академског писања за израду стручних радова, рекао је бригадни генерал Ђоровић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА