17.10.2023

Делегација Mинистарства одбране Републике Словеније у посети Војној академији Универзитета одбране у Београду




Данас је Војну академију Универзитета одбране у Београду посетила делегација Министарства одбране Републике Словеније. Делегацију предвођену Директором Директората за политику одбране Републике Словеније господином Роландом Желом, у име Ректора Универзитета одбране, примио je Проректор за међународну војну и међууниверзитетску сарадњу, пуковник ванр. проф. др Срђан Љубојевић, са начелником Војне академије Универзитета одбране, пуковником ванр. проф. др Срђаном Благојевићем. Састанку је присуствовао и амбасадор Републике Словеније у Београду, као и представници Министарства одбране Републике Србије.



Пуковник Љубојевић и пуковник Благојевић су делегацији Републике Словеније презентовали Универзитет одбране и Војну академију Универзитета одбране, упознали су их са досадашњим резултатима сарадње у области војног образовања између Републике Србије и Републике Словеније, а обе стране су  изразиле и жељу да се сарадња настави и у наредном периоду додатно унапреди.



Делегација је, приликом посете, обишла и део наставних капацитета Војне академије Универзитета одбране. Презентовани су јој: Спомен соба и Свечана сала Војне академије Универзитета одбране, Спортски центар и Симулациони тренажер за гађање Пиштољске стрељане Војне академије Универзитета одбране



Током посете, гости су изразили задовољство презентованим садржајем и капацитетима Војне академије Универзитета одбране. На крају посете господин Роланд Жел се уписао у књигу утисака Војне академије Универзитета одбране.