17.10.2023

Delegacija Ministarstva odbrane Republike Slovenije u poseti Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane u Beogradu




Danas je Vojnu akademiju Univerziteta odbrane u Beogradu posetila delegacija Ministarstva odbrane Republike Slovenije. Delegaciju predvođenu Direktorom Direktorata za politiku odbrane Republike Slovenije gospodinom Rolandom Želom, u ime Rektora Univerziteta odbrane, primio je Prorektor za međunarodnu vojnu i međuuniverzitetsku saradnju, pukovnik vanr. prof. dr Srđan Ljubojević, sa načelnikom Vojne akademije Univerziteta odbrane, pukovnikom vanr. prof. dr Srđanom Blagojevićem. Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Slovenije u Beogradu, kao i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije.



Pukovnik Ljubojević i pukovnik Blagojević su delegaciji Republike Slovenije prezentovali Univerzitet odbrane i Vojnu akademiju Univerziteta odbrane, upoznali su ih sa dosadašnjim rezultatima saradnje u oblasti vojnog obrazovanja između Republike Srbije i Republike Slovenije, a obe strane su  izrazile i želju da se saradnja nastavi i u narednom periodu dodatno unapredi.



Delegacija je, prilikom posete, obišla i deo nastavnih kapaciteta Vojne akademije Univerziteta odbrane. Prezentovani su joj: Spomen soba i Svečana sala Vojne akademije Univerziteta odbrane, Sportski centar i Simulacioni trenažer za gađanje Pištoljske streljane Vojne akademije Univerziteta odbrane



Tokom posete, gosti su izrazili zadovoljstvo prezentovanim sadržajem i kapacitetima Vojne akademije Univerziteta odbrane. Na kraju posete gospodin Roland Žel se upisao u knjigu utisaka Vojne akademije Univerziteta odbrane.