28.02.2024

Okrugli sto NATO Vojne kancelarije za vezu u Beogradu i Visokih studija bezbednosti i odbrane u Školi nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik”




U organizaciji Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik”, realizovan je Okrugli sto za polaznike 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Univerziteta odbrane (VSBO) sa predstavnicima NATO Vojne kancelarije za vezu u Beogradu (NVKV).



Okrugli sto polaznike 13. klase, na kom je moderator bio načelnik VSBO pukovnik Vangel Milkovski, a od strane NVKV su učestvovali brigadni general Đampjero Romano (Giampiero Romano), šef NVKV; pukovnik Darijus Nobs (Darius Nobs), predstavnik J-3 i vojni savetnik za KFOR Komande za operacije (SHAPE); major Mac Palm (Matz Palm), referent za koncept operacije i planove J-3 KFOR i gospođa Tijana Andrić, savetnik za R. Srbiju u NVKV je organizovan u okviru realizacije nastavnog područja „Strategijsko okruženje”.



Šef NVKV bg Romano govorio je o temama koje se odnose na rad NVKV i saradnji R. Srbije sa NATO, pukovnik Nobs je prezentovao strategijske i operativne poglede na združenu operativnu zonu Balkan, dok je major Palm prezentovao organizaciju, strukturu, namenu i zadatke misije KFOR. U sadržajnom izlaganju i diskusiji sa polaznicima 13. klase, predstavnici NVKV su se trudili da korektno i potpuno odgovore na pitanja polaznika koja su se težišno odnosila na saradnju R. Srbije sa NATO-om i angažovanju misije KFOR-a.



Okrugli sto je prvi put organizovan za polaznike Visokih studija bezbednosti i odbrane, a saradnja Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik” i NATO Vojne kancelarije za vezu u Beogradu će se nastaviti na veliko zadovoljstvo i korist budućih svih polaznika usavršavanja.
photoFOTOGALERIJA