09.04.2024

Студијска посета полазника 13. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник” Народној Републици Кини




У циљу упознавања са системом и субјектима националне безбедности и војно – образовним институцијама Народне Републике Кине, полазници 13. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник” налазе се у студијској посети Народној Републици Кини, од 6. до 13. априла 2024. године.

Према програму студијске посете, 8. априла 2024. године посетили су Амбасаду Републике Србије у Народној Републици Кини.



Амбасадор Републике Србије у Народној Републици Кини, Њена екселенција госпођа Маја Стефановић упознала је полазнике са значајем и достигнутим нивоом сарадње између Републике Србије и Народне Републике Кине, као и правцима даљег развоја стратешког партнерства.
Поред посете Амбасади Републике Србије реализована је и посета Академији војних наука Народноослободилачке армије Народне Републике Кине.



Током посете упознали су се са организацијом, мисијом и задацима Академије војних наука, као и са местом и улогом Академије у систему одбране Народне Републике Кине. Том приликом истакнут је значај стратешког партнерства Републике Србије и народне републике Кине у области одбране и војног образовања.



У наставку студијског путовања предвиђене су и посете 6. бригади Копнене војске и компанијама одбрамбене индустрије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА