05.02.2023

Представници Универзитета одбране посетили Национални војни универзитет „Васил Левски”




Представници Универзитета одбране посетили су Национални војни универзитет „Васил Левски” у Републици Бугарској, у периоду од 29. јануара до 4. фебруара 2023. године.



Пуковник проф. др Радован Каркалић, пуковник ванр. проф. др Срђан Љубојевић, потпуковник доц. др Негован Иванковић и потпуковник Драган Стевановић учествовали су у одлазној мобилности наставног и ненаставног особља у оквиру Еразмус+ програма.



Током посете делегација је упозната са системом војног образовања у Републици Бугарској, организацијом и делатношћу Националног војног универзитета, актуелним студијским програмима и програмима усавршавања, као и са наставним и истраживачким капацитетима Универзитета.



Истовремено, представници нашег Универзитета одбране презентовали су систем војног образовања у Републици Србији, са акцентом на понуду програма на којима се могу образовати и усавршавати и припадници Министарства одбране и Војске Србије.
По завршетку посете, обе стране су исказале задовољство презентованим садржајем и отвореношћу разговора, при чему је изражена обострана жеља за унапређењем сарадње.