05.02.2024

Предавање амбасадора Уједињеног Краљевства у Србији полазницима 13. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник”




Полазницима 13. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник” је амбасадор Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Србији Његова Екселенција Едвард Фергусон одржао је предавање по позиву на тему „Британско – српски односи и погледи Уједињеног Краљевства на безбедносне ризике и претње у свету и региону Балкана”.



Амбасадор је, у складу са програмом усавршавања Високих студија безбедности и одбране, а у оквиру наставног подручја „Стратешко окружење“, тежиште на предавању имао на геополитичком положају Уједињеног Краљевства, виђењу актуелних питања међународне безбедности и стању билатералних односа са Р. Србијом.



У дискусији са полазницима амбасадор Фергусон је истакао да је његова лична жеља да види просперитетну и успешну Србију која напредује на свим пољима.



Модератор и на овом предавању, коме је присуствовао начелник Школе националне одбране пуковник Мићо Сувајац, био је начелник Високих студија безбедности и одбране пуковник Вангел Милковски.
photoФОТОГАЛЕРИЈА