02.02.2024

Предавање амбасадора Сједињених Америчких Држава у Србији у Школи националне одбране „Војвода Радомир Путник”




Амбасадор САД у Србији Њ.Е. Кристофер Хил одржао је данас полазницима 13. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник” предавање по теми „Спољна и безбедносна политика и проблеми са којима се суочава Балкан”.



Модератор на предавању је био начелник Високих студија безбедности и одбране пуковник Вангел Милковски, а предавање по позиву америчког амбасадора представља само још једно у низу обраћања амбасадора земаља сталних чланица Савета безбедности УН и великих сила, које се реализује у оквиру наставног подручја „Стратешко окружење“ Програма усавршавања Високих студија безбедности и одбране.



По завршетку предавања амбасадор је одговарао на садржајна питања полазника у вези са актуелном политиком САД у Европи и на Балкану, а посебно о билатералним односима са Србијом.



Предавању су присуствовали, поред начелника и полазника 13. класе Високих студија безбедности и одбране, државни секретар МО господин Немања Старовић, помоћник МО за политику одбране Предраг Бандић и начелник Школе националне одбране пуковник Мићо Сувајац.
photoФОТОГАЛЕРИЈА