31.01.2024

Предавање заменице амбасадора Републике Турске у Србији у Школи националне одбране „Војвода Радомир Путник”




Полазницима 13. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник” Универзитета одбране, предавање по позиву одржала је заменица амбасадора Републике Турске у Србији Пинар Шентурк.



Предавање, на ком је модератор био начелник Високих студија безбедности и одбране пуковник Вангел Милковски, било је на тему: „Турско-српски односи и погледи Р. Турске на безбедоносне ризике и претње у свету и региону Балкана”.



У садржајном излагању и дискусији са полазницима 13. класе, заменица амбасадора је пренела ставове своје земље о стању српско-турских односа, као и поглед на ситуацији у региону Балкана, апострофирајући безбедоносне ризике и претње које Р. Турска перцепира као специфичне. Предавање по позиву представља само још једно у низу обраћања амбасадора регионалних сила, које се реализује у оквиру наставног подручја „Стратешко окружење” Програма усавршавања Високих студија безбедности и одбране.



Предавању је присуствовао, поред начелника и полазника 13. класе Високих студија безбедности и одбране, и начелник Школе националне одбране пк Мићо Сувајац.
photoФОТОГАЛЕРИЈА