12.10.2023

Одбрана докторске дисертације




У просторијама Департмана техничко-технолошких и природно-математичких наука Војне академије Универзитета одбране дана 12. 10. 2023. године припадник ОС ДНР Алжир капетан Омар Зелмати одбранио је докторску дисертацију. Докторска дисертација, из области електротехничког и рачунарског инжењерства, је израђена током школовања на докторским академским студијама студијског програма Војноелектронско инжењерство.


Резултати из дисертације су објављени у међународном часопису са SCI листе Journal of Electrical Engineering, као и на неколико скупова међународног и националног значаја. Докторска дисертација обухвата истраживања у области субјективне и објективне процене квалитета компримованих слика из инфрацрвеног дела електромагнетног спектра.
Захваљујући бази која је креирана током израде докторске дисертације омогућена је анализа квалитет слика из инфрацрвеног дела спектра, где је квалитет од пресудног значаја за детекцију, препознавање и идентификацију објеката, као и извођење активности у ноћним условима или у условима слабе видљивости.


Дисертација је одбрањена пред комисијом у саставу: пк ред. проф. др Миленко Андрић, дипл. инж., ред. проф. др Владимир Петровић, дипл. инж. (Универзитет у Новом Саду, Факултет техничких наука), пк ванр. проф. др Иван Тот, дипл. инж., пк ванр. проф. др Бобан Бонџулић, дипл. инж.  и пк ванр. проф. др Бобан Павловић, дипл. инж. 
Јавној одбрани докторске дисертације присуствовао је и изасланик одбране ДНР Алжир у Београду.
photoФОТОГАЛЕРИЈА