14.10.2021

Делегација Универзитета одбране на састанку команданата војнообразовних установа
Ректор Универзитета одбране, генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић, учествује у раду 50. конференције команданата која се у организацији  НАТО Одбрамбеног колеџа из Рима и данског Краљевског колеџа одбране одржава у Копенхагену од 12. до 14. октобра 2021. године.
 

Тема конференције је будућност ратовања и импликације на професионално војно образовање. У оквиру панела који су организовани на теме будућности ратовања, потребних ратних вештина, као и импликација технолошких достигнућа на професионално војно образовање, ангажовани су предавачи из еминентних институција и универзитета из целог света.
 
Поред ректора Универзитета одбране, конференцији присуствује командант Кадетске бригаде Војне академије Универзитета одбране пуковник Иван Орбовић. Учешће на Конференцији била је прилика за сагледавање развоја концепта нових технологија, вештачке интелигенције, њиховог утицаја на процес доношења војних одлука, као и потреба за прилагођавање професионалног војног образовања захтевима који се постављају пред ратника будућности.
 
На маргинама конференције генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић је разговарао са руководиоцима бројних институција и универзитета о могућностима унапређења војнообразовне сарадње.