24.03.2024

Pripadnici Univerziteta odbrane uspešni na 31. Novosadskom polumaratonu




Tradicionalni međunarodni 31. Novosadski polumaraton, koji je održan danas u Novom Sadu, okupio je preko 1800 takmičara i takmičarki iz dvadesetak zemalja, koji su se takmičili u disciplinama 21,097 kilometara, 10,5 kilometara, 5 kilometara, štafetnoj trci na 21,097 kilometara i nordijsko hodanje na 10,5 kilometara, među kojima su zapaženo mesto zauzeli oficiri, kadeti, učenici i vojni službenici, pripadnici Rektorata Univerziteta odbrane, Škole nacionalne odbrane, Vojne akademije, Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“.



Preko 120 pripadnika Univerziteta odbrane i Vojne akademije predvođenih pukovnikom Epler Igorom i pukovnikom Zoranom Kneževićem dostojno je reprezentovalo svoje organizacione celine iz sastava Univerziteta odbrane i Vojne akademije, kroz ostvarivanje dobrih rezultata i fer plej sportsko nadmetanje.



Najbolje rezultate u štafetnoj trci postigla je ekipa kadeta Vojne akademije koja je zauzela drugo mesto u sveukupnom plasmanu iza ekipe 72. brigade za specijalne operacije. Ekipa Vojne akademije nastupila je u sastavu: Darko Ilić 146. klasa, Đorđe Petrović 147. klasa, Jovan Gavrilović 148. klasa, Luka Babić 148. klasa i učenik 48. klase Vojne gimnazije Stefan Novković, dok je vojni službenik Marija Panić trijumfovala u trci nordijsko hodanje na 10,5 kilometara, drugu godinu za redom.



Treba napomenuti da su svoje trke uspešno pored pukovnika Eplera i Kneževića, vojnog službenika Marije Panić završili i potpukovnik Dejan Mihajlović, kapetan fregate Milan Kresojević, kapetan prve klase Marko Mihajlov, vojni službenici Gregor Škrpan i Dragan Strelić.
photoFOTOGALERIJA