26.03.2023

Predstavnici Univerziteta odbrane posetili Nacionalni vojni univerzitet „Vasil Levski”




Predstavnici Univerziteta odbrane posetili su Nacionalni vojni univerzitet „Vasil Levski” u Republici Bugarskoj, u periodu od 19. do 25. marta 2023 godine.
Pukovnik doc. dr Veljko Blagojević, potpukovnik doc. dr Vinko Žnidaršič i potpukovnik mr Vladimir Ristić učestvovali su u odlaznoj mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erazmus+ programa.



Odlazna mobilnost u Bugarskoj pruža našem Univerzitetu odbrane da predstavimo našu akademsku ponudu i istraživačke aktivnosti, dok istovremeno imamo priliku da čujemo više o njihovim projektima i praksama. Ova razmena znanja i iskustava omogućava izgradnju saradnje i bolje razumevanje između naših institucija, što će koristiti svim učesnicima.
Istovremeno, predstavnici našeg Univerziteta odbrane prezentovali su sistem vojnog obrazovanja u Republici Srbiji, sa akcentom na ponudu programa na kojima se mogu obrazovati i usavršavati i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Po završetku posete, obe strane su iskazale zadovoljstvo prezentovanim sadržajem i otvorenošću razgovora, pri čemu je izražena obostrana želja za unapređenjem saradnje.