20.02.2024

Predavanje ambasadora Republike Francuske u Srbiji polaznicima 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik”




Ambasador Republike Francuske u Srbiji Nj.E. Pjer Košar održao je 20. februara 2024. godine polaznicima 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik” predavanje po temi „Stanje bilateralnih odnosa sa Republikom Srbijom i pogledi na bezbednosne izazove, rizike i pretnje u Evropi i svetu”.



Moderator na predavanju je bio načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane pukovnik Vangel Milkovski, a u okviru programa usavršavanja Visokih studija bezbednosti i odbrane težište na predavanju francuskog ambasadora bilo je na geopolitičkom položaju Republike Francuske, viđenju pitanja međunarodne bezbednosti i stanju bilateralnih odnosa sa Republikom Srbijom.



Predavanju su prisustvovali, pored načelnika i polaznika 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane Predrag Bandić i načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac.
photoFOTOGALERIJA