img_8764_1580471613.jpg

Почетак усавршавања 9. класе Високих студија безбедности и одбране

31. 01. 2020

- Сви ви који ћете своје усавршавање наставити на Високим студијама безбедности и одбране, већ сте одабрани због својих стручних и људских карактеристика. Органи који су вас послали на усавршавање на вас рачунају и од вас пуно очекују – поручио је министар одбране Александар Вулин поздрављајући девету генерацију полазника Високих студија безбедности и одбране, на данашњој свечаности одржаној у касарни „Генерал Јован Мишковић“ у Београду.

Министар Вулин је истакао да је сваки облик усавршавања у Војсци Србије плански и припремљен и да се ради са људима од којих се очекује да појачају нашу војску и органе у којима се налазе.

- Сваки облик усавршавања, свако школовање даће нешто ново, унапредиће вас, створити од вас боље људе и веће стручњаке. Свако учење учиниће да сте у стању и да пренесете знање које сте усвојили, да оно што сте научили дате другима.

Полазницима ВСБО из Србије који имају прилику да похађају највиши ниво усавршавања у нашој војсци, министар Вулин је поручио да треба да знају да су својој земљи и народу дужни да указано поверење врате и да знања која стекну продубе и покажу.

- Ви, који долазите из других земаља, треба да знате да сте наши драги, вредни гости, али и да пред вас не износимо само знање, не дајемо вам само наше професоре и стручњаке, већ вам дајемо привилегију да живите и да радите са најбољима од нас, да упознате наше најбоље и најспособније, да упознате ову војску, ову земљу, овај народ и људе који чине све ове институције. Сви пажљиво одабрани полазници из Србије јесу за понос своје земље и својих институција и зато цените и искористите ту ретку прилику да учите заједно са њима и да учите од земље и војске од које вреди и од које се има шта учити – поручио је министар Вулин.

Војска Србије јача, расте и развија се онако како се развијају њена држава и њен народ, истакао је министар Вулин.

- Било је времена у којима је Војска Србије била занемаривана, смањивана, у којима је била запуштана. Било је времена у којима је и држава Србија била баш таква. Та времена су прошла заувек и квалитет школе у којој се налазите управо вам говори да је Војска Србије баш онаква каква је и њена држава - усправна, сигурна, успешна.

Новој генерацији полазника ВСБО успех је пожелео и начелник Школе националне одбране пуковник Мићо Сувајац, истакавши да је од оснивања тог посебног програма усавршавања 2012. године, до данас,ВСБО успешно завршило 110 полазника из Србије и иностранства, који обављају одговорне дужности у својим државама.

Високе студије безбедности и одбране представљају организацијску целину у Школи националне одбране, у којој се реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника. Међу овогодишњим полазницима ВСБО осморо је из Републике Србије и троје из страних земаља (двоје из Босне и Херцеговине и један из Демократске Народне Републике Алжир).Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас