Novi Sad.jpg

Радна посета Универзитету у Новом Саду

30. 09. 2011

Радна посета Универзитету у Новом Саду

Ректор Универзитета одбране генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић са најближим сарадницима посетио је 28.09.2011. године Универзитет у Новом Саду.

Ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Милорад Весковић је у присуству својих најближих сарадника упознао госте са организацијом и начином функционисања Универзитета. Током разговора, проф. Весковић је истакао значај интегративне функције Универзитета у погледу стварања повољних услова за развој сваког факултета и унапређења научно-истраживачког рада, као и значај развоја науке у складу са потребама друштва и захтевима тржишта.

Радни састанак челних људи Универзитета одбране и Универзитета у Новом Саду је протекао у веома конструктивној и срдачној атмосфери, при чему су нас домаћини детаљно упознали са проблемима који их прате у свакодневном раду, али и визијом којој теже. Посебна пажња је посвећена проблемима одрживог развоја и подизања квалитета Универзитета. У том смислу, домаћини су истакли значај формирања Центра за квалитет, Центра за образовање, Центра за примењену статистику и Центра за интердисциплинарне и мултидисциплинарне студије.

Посебан значај руководство Универзитета придаје решавању стамбених питања младих научника, чиме значајно доприносе јачању кадровске основе свог Универзитета. Уочили смо да Универзитет у Новом Саду у овој активности има снажну подршку града и Аутономне покрајине.

Током разговора препознали смо да велики квалитет у раду Универзитета представља интензивна међууниверзитетска и међународна сарадња, што резултира великим бројем научно-истраживачких пројеката и унапређењем образовног процеса, а изузетно добри резултати се остварују на плану стварања климе за развој научно-истраживачког подмлатка.

У току посете домаћини су нас упознали са делом својих лабораторијских капацитета у којима остварују врхунске резултате од националног и регионалног значаја, као и системом информационе подршке Универзитету.

Ректор Универзитета одбране проф. Јевтић је исказао велико задовољство због могућности да се са више аспеката упозна рад Универзитета у Новом Саду и указао на потребу успостављања и развоја међусобне сарадње кроз ангажовање наставника и научно-истраживачког рада где постоје обострани интереси. Проф. Јевтић је такође бираним речима захвалио ректору Весковићу на подршци коју наш Универзитет има у раду КОНУС-а, као и на саветима и позивима за укључење у регионалне универзитетске асоцијације где Универзитет у Новом Саду већ има своје препознатљиво место.

Представници нашег Универзитета су исказали и пуну спремност за размену искустава са колегама из Новог Сада у оним сегментима високог образовања где ми имамо значајна искуства, као што је на пример школовање током живота.

На крају посете сачињен је план наредних активности у коме ће активно учествовати представници оба Универзитета.

Универзитет одбране наставља са интензивним активностима у смислу успостављања и јачања националне и међународне универзитетске сарадње и у току су припреме за званичне радне посете Универзитету у Београду и Универзитету одбране у Брну, Чешка Република.  

 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас