Nis udarna.jpg

Радна посета Универзитету у Нишу

30. 08. 2011

Ректор Универзитета одбране, генерал мајор проф. др Миодраг Јевтић боравио је са својим најближим сарадницима у радној посети Универзитету у Нишу 25.08. 2011. године.
Нашу делегацију је веома срдачно примио ректор Универзитета у Нишу, проф. др Мирољуб Гроздановић са сарадницима који су нас упознали са организацијом и функционисањем највећег Универзитета на југу Србије. Највећи део посете протекао је у разговорима који су се односили на размену искустава у области организовања и рада стручних тела Универзитета. Проф. Гроздановић је бираним речима говорио о месту и улози Универзитета одбране у академској заједници наше државе. Посебно је говорио о очекивањима за снажном подршком нашег универзитета Конференцији универзитета Србије.

Проф. Јевтић је захвалио ректору проф. Гроздановићу на разумевању и подршци у овој, конститутивној фази оснивања Универзитета одбране као и на стављању на увид свих неопходних нормативних аката за универзитетско пословање.

 

Проф. Јевтић је истакао да ће Универзитет одбране бити активни учесник унапређења образовног и научноистраживачког система наше државе. Систем одбране, у оквиру свог реформског процеса, изузетну пажњу је посветио јачању војног образовања и стварању кадрова који ће бити иновативни и креативни лидери у области науке наредних деценија, посебно у домену наука одбране.

Апсолутна је истина да ће врхунско знање бити једина новчаница којом ће се плаћати у 21.веку, истакао је проф. Јевтић.

Предстојећи Споразум у сарадњи два универзитета ће укључити следеће области могуће сарадње:

-         рад на заједничким научноистраживачким пројектима,

-         размена наставника и студената на докторским студијама,

-         сарадња на препознавању и јачању научноистраживачког подмлатка,

-         размена искустава у вези примене општих аката универзитета,

-         сарадња у процесу имплементације интегративних функција универзитета

Радну посету Универзитету у Нишу сматрамо веома успешном и важном у контексту даљег развоја и промоције нашег Универзитета у националном и међнародном смислу.

 Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас