DHPOLJE0003.jpg

Oдржана друга седница стручног већа за друштвено-хуманистичке науке

30. 05. 2012

 
У Ректорату Универзитета одбране дана 23.05.2012. године одржана је друга седница стручног већа за друштвено-хуманистичке науке Универзитета одбране којом је председавао генерал-мајор проф. др Митар Ковач.
 
Дневни ред седнице овог стручног већа био је: 1. Усвајање записника са претходне седнице Стручног већа Универзитета одбране; 2. Разматрање ревидираног предлога Наставно-научног већа Војне академије за формирање комисија у вези избора и поновног избора наставника и сарадника из друштвено-хуманистичког поља (за конкурс објављен у листу ''Одбрана'' од 1.марта 2012. године) и 3. Питања и предлози.
 
Записник са претходне седнице који је благовремено достављен члановима стручног већа на почетку ове седнице је једногласно усвојен.
 
Друга тачка дневног реда је детаљно разматрана на основу ревидираног предлога у вези формирања комисија за избор и поновни избор наставника и сарадника. Стручно веће је разматрало и образовало комисије за поље друштвено-хуманистичких наука у следећим ужим научним областима: 1)Менаџмент и 2)Финансије и рачуноводство. Комисије за интердисциплинарне науке су разматране, а затим образоване за следеће уже научне области: 1)Систем логистике, 2)Снабдевање и 3)Општа логистика.
 
По трећој тачки дневног реда,  пуковник проф. др Јан Марчек члановима стручног већа је презентовао закључак Сената Универзитета одбране, са седнице одржане 10.маја 2012.године, у вези избора једног представника стручног већа друштвено-хуманистичких наука за израду Критеријума за оцену успешности научноистраживачких пројеката на Универзитету. Након краће размене мишљења дат је предлог да представник овог већа буде пуковник проф. др Бранко Тешановић.
У оквиру последње тачке дневног реда, чланови стручног већа су разматрали начин покретања иницијативе за вредновање наставног кадра на Универзитету одбране, као и могућност покретања иницијативе у вези радног ангажовања појединих наставника који су пензионисани у складу са Законом о Војсци Србије, а који су неопходни за реализацију појединих наставних садржаја. Осим тога, покренута је расправа о потреби сагледавања садржине појединих предмета студијског програма ''Менаџмент у одбрани'', што ће бити учињено на основу анализе исхода учења овог студијског програма.Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Новембар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас