183.jpg

Делегација Универзитета одбране у посети Универзитету Источно Сарајевo

29. 05. 2013


Поводом прославе дана државног универзитета у Источном Сарајеву делегација нашег Универзитета коју је предводио ректор ген.ппук проф др Миодраг Јевтић је учинила узвратну посету дана 26 и 27 маја 2013. године.У делегацији су били и представници високошколских јединица у саставу универзитета : бригадни генерал проф др Миодраг Чолић, декан Медицинског факултета  ВМА УО и ппуковник ванр.проф др Миленко Андрић шеф једне од катедри ВА.  Наша делегација је од стране ректора проф др Митра Новаковића и његових сарадника дочекана изузетно срдачно, уз велико уважавање домаћина, укључујући и министра  за науку Р.Српске  господина Горана Мутабџије.

Посета је поред свечарског, једним делом имала и радни карактер и договорене су бројне активности и продубљивање сарадње два универзитета која је формализована потписивањем Споразума о сарадњи јула месеца прошле године. Ректор проф Јевтић је током презентације и промоције нашег универзитета констатовао да нису искоришћене све могућности и да има простора за надградњу у области заједничког учешћа у реализацији научноистраживачких пројеката, мобилности наставног кадра у различитим областима, изради и реализацији заједничких студијских програма на  нивоу мастер и докторских студија и др. што је и заједнички закључак свих присутних, укључујући и декане свих факултета овог универзитета из десет градова Р. Српске.

Договорене су чешће посете радних група два универзитета које ће пратити реализацију договорених и иницирати нове облике сарадње а именовани су и координатори две стране за операционализацију Споразума на годишњем нивоу.

Позивом на већ присутан споразум о сарадњи универзитета, декан медицинског факултета  ВМА, бриг. генерал проф др Миодраг Чолић и декан медицинског факултета у Фочи проф др Милан Кулић су парафирали Споразум о сарадњи ове две високообразовне медицинске институције.Сенат Универзитета у Источном Сарајеву је донео одлуку о додели Повеље   нашем ректору ген потпук. Проф др Миодрагу Јевтићу, за нарочите заслуге и изузетан допринос у развоју овог  Универзитета и иста је уручена на свечаној академији 27.05 2013. год. поводом дана Универзитета.  
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас