RUSI 2.jpg

Mедицински тим Националне Војне академије Руске федерације у Ректорату Универзитета одбране

28. 11. 2014

Представници медицинског тима Националне Војне академије Руске федерације, предвођени пуковником др Бадаловом Вадимом Измаиловичем, замеником начелника Катедре за ратну хирургију Војномедицинске академије С.М. Кирова из Санкт Петербурга, у оквиру студијског боравка на Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране, посетили су Ректорат Универзитета одбране, где су разговарали са ректором, генерал потпуковником проф. др Миодрагом Јевтићем и његовим сарадницима о могућности сарадње у области образовања и научноистраживачког рада две институције.

Током разговора је оцењено да постоји обострани интерес за сарадњу, која би могла да се остварује у више сегмената: предавања еминентних стручњака о иксуствима из организације санитетске службе у ванредним ситуацијама и посебно ратне хирургије; традиционално а наизменично одржавање конференција са темама у области војне медицине; размена кадета у обављању стручне праксе током студија; заједнички научноистраживачки пројекти; публиковање чланака у стручним  часописима и друго.

Гости су изразили спремност да по повратку надлежнима пренесу спремност Универзитета одбране за сарадњу и у другим научно-наставним пољима војнообразовне делатности, као и да покрену иницијативу за реализацију у блиском периоду.
 

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Март 2019 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас