DSC_0.jpg

ОДРЖАНА ПРВА РЕДОВНА СЕДНИЦА САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА ОДБРАНЕ

28. 06. 2012

У просторијама Ректората Универзитета одбране, дана 27. јуна 2012. године, са почетком у 08.00 часова, одржана је прва редовна седница Савета Универзитета одбране, којом је председавао председник Савета бригадни генерал ванр. проф. др Бојан Зрнић, дипл. инж.

Поред сталних чланова Савета, седници су присуствовали ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, начелник Војне академије генерал-мајор ванр. проф. др Младен Вуруна, начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић, генерални секретар Универзитета одбране пуковник Слободан Кисић, проректори Универзитета одбране: пуковник проф. др Јан Марчек, пуковник ванр. проф. др Горан Дикић, дипл. инж. и војни службеник проф. др Мирјана Животић – Вановић, као и представници медија.

Седница је одржана по претходно усвојеном дневном реду: 1.Усвајање записникa са конститутивне седнице Савета Универзитета одбране одржане 31.01.2012. го     2. Давање сагласности на Статут Војне академије; 3. Давање сагласности на Статут Медицинског факултета Војномедицинске академије; 4. Усвајање Стратегије обезбеђења квалитета на Универзитету одбране; 5. Усвајање извештаја о пословању и годишњем обрачуну Универзитета одбране за 2011. годину; 6. Доношење финансијског плана Универзитета одбране за 2012. годину; 7. Утврђивање висине школарине за студије и усавршавања која се организују на високошколским јединицама у саставу Универзитета одбране у школској 2012/2013. години и 8. Предлози и питања.

Записник са претходне седнице који је благовремено достављен члановима Савета, на почетку ове седнице је једногласно усвојен. Савет је усвојио одлуке о давању сагласности на статуте Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије. Након излагања проректора за квалитет и развој пуковника Марчека, Савет је усвојио Стратегију обезбеђења квалитета на Универзитету одбране. Након излагања генералног секретара пуковника Кисића и образложења планираних трошкова, Савет је усвојио извештај Сената о пословању и годишњем обрачуну Универзитета одбране за 2011. годину, као и одлуке о доношењу финансијског плана Универзитета одбране за 2012. годину и утврђивању висине школарине за студије и усавршавања која се организују на високошколским јединицама у саставу Универзитета одбране у школској 2012/2013. години.

Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић нагласио је значај свих одлука које је савет усвојио, при томе посебно истичући давање сагласности на статут Војне академије, што ће овој високошколској јединици Универзитета омогућити даље организацијске и структурне промене, веће могућности за побољшање услова за живот и рад кадета, као и почетак самофинансирајућег студирања лица из грађанства на основним и мастер студијама Војне академије.

Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић је присутне и јавност обавестио да је данашњом седницом Савета УО успешно завршен комплетан процес конституисања Универзитета одбране, укључујући и процес интеграције и хармонизације са универзитетском заједницом Републике Србије. Донешена су и усвојена сва нормативна акта Универзитета, а увелико раде сви органи управљања, пословођења и стручних тела Универзитета одбране. Високошколске јединице у саставу Универзитета имају пуни капацитет за све активности у области високог образовања и научно-истраживачке делатности.

Председник Савета бригадни генерал ванр. проф. др Бојан Зрнић, дипл. инж., истакао је задовољство припремљеношћу и током седнице и најавио да ће следећа седница Савета бити организована у септембру ове године.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас