DSC01118 [1].jpg

УНИВЕРЗИТЕТ ОДБРАНЕ - СВЕЧАНА СЕДНИЦА КОНУС-а

28. 02. 2012

Поводом Дана Универзитета одбране дана 24. фебруара 2012. године у Ректорату Универзитета одбране одржана је свечана седница Ректорског савета Конференције универзитета Србије (КОНУС).

Честитајући празник, председавајући Конференције универзитета Србије, ректор Београдског универзитета проф др. Бранко Ковачевић отворио је свечану седницу и истакао да данас Универзитет одбране представља спој традиције и одговора на потребе савремене државе и војске.

У свечаној атмосфери ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић пожелео је добродошлицу свим ректорима и захвалио се на подршци целе академске заједнице Србије, а посебну захвалност изразио је ректору Београдског универзитета проф. др Бранку Ковачевићу и проф. др Слободану Арсенијевићу ректору Универзитета у Крагујевцу.

Ректор Универзитета одбране саопштио је присутнима да је непосредно пре ове свечане седнице са генералом проф. др Рудолфом Урбаном потписао споразум о пословно-техничкој сарадњи, којим се формализује вишегодишња сарадња Универзитета одбране у Београду и Универзитета одбране Чешке Републике у Брну, и прецизирају се будући облици сарадње два универзитета.

Говорећи о значају прве годишњице од оснивања Универзитета одбране у Београду ректор Универзитета одбране упознао је присутне са историјским основама 160 година дуге традиције војног школства, на којима је формиран Универзитет одбране. У свом излагању је истакао да су оснивањем ове високошколске војне установе интегрисани и функционално обједињени образовни и научно-истраживачки потенцијали Војне академије и Војномедицинске академије.

Такође, ректор је у свом излагању презентовао 21 студијски програм који су акредитовани и садашње капацитете и потенцијале које поседује Универзитет одбране, као и чињеницу да су у току акредитације још две истраживачке установе Министарства одбране.

На крају свог излагања генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић истакао је отвореност Универзитета одбране према свим универзитетима и упутио позив за свестрану сарадњу на свим нивоима од развијања заједничких студијских програма, мобилности студената и професора до коришћења лабораторија и постојећих капацитета у научноистраживачке сврхе.

Након свечане седнице чланови КОНУС-а су обишли  део Универзитета одбране и капацитета Војне академије где су присуствовали презентацији вежбе Центра за симулације и обишли кабинет наоружања и војне опреме где се изводи настава и обука кадета и студената.

 

 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Октобар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас