DSC01084 [1].jpg

Потписан споразум о сарадњи Универзитета одбране у Београду и Универзитета одбране Чешке Републике

28. 02. 2012

У ректорату Универзитета одбране 24. фебруара 2012. године, ректор Универзитета одбране  генерал потпуковник проф. др Миодраг Јевтић и ректор Универзитета одбране Чешке Републике проф. др Рудолф Урбан потписали су споразум о пословно-техничкој сарадњи, којим се формализује вишегодишња сарадња високошколских јединица (ВА и ВМА) Универзитета одбране у Београду и Универзитета одбране Чешке Републике у Брну.

Споразум је закључен на период од пет година, и њиме се прецизирају будуће активности, посебно у сфери размене у истраживачкој и научној области, мобилности административног и другог стручног особља, кадета и кадеткиња као и података о научним резултатима. Такође, дефинише се сарадња у области образовања и обуке,  организовања курсева, симпозијума и других академских скупова, као и организовања и  извођења заједничких истраживачких пројеката од интереса за обе стране.

Професор Урбан је нагласио да потписивање овог споразума представља важан, историјски корак и прекретницу у даљем развоју сарадње, која је и досада била веома квалитетна али да од сада више нема формалних препрека за њен даљи развој. Нагласио је да тренутна финансијска ситуација није најповољнија за реализацију озбиљнијих пројеката сарадње али да ће се и то у наредном периоду променити. Истакао је да без обзира што се његов мандат завршава у јулу ове године, будући ректор дели његово мишљење о значају сарадње и да ће она бити настављена у истом духу.

Генерал Јевтић је закључио да ће се велика вредност овог споразума још јасније исказати у времену које долази. Захвалио је професору Урбану на свесрдној помоћи и сарадњи током процеса формирања Универзитета одбране у Београду. Нагласио је да ће проф. Урбан увек бити драг гост на Универзитету одбране, и да ће припадници Универзитета одбране у Београду бити поуздани партнери за сарадњу са нашим пријатељима из Универзитета одбране Чешке Републике.

 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2019 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас