MJV_7690.JPG

Посета експертског тима НАТО у оквиру Програма за унапређење образовног процеса у области одбране

27. 11. 2013

 

Делегација експертског тима НАТО, коју је предводио Жан Дандријан, посетила је данас Ректорат Универзитета одбране Министарства одбране у оквиру Програма за унапређење образовног процеса у области одбране (DEEP). Циљ дводневне радне посете је анализа реализације активности DEEP-а за 2014. годину, као и координација и планирање активности за наредну годину.

 

Говорећи о значају посете, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Миодраг Јевтић, истакао је да се данас навршава тек прва година од како је установа коју предводи на овом задатку, изражавајући задовољство због прилике за унапређење нашег образовног процеса.

- Потпуно смо посвећени томе да официр наше војске, након дипломирања не буде официр који ће само да извршава непосредне задатке, већ да буде академски образован, компатибилан и активни учесник друштвене заједнице у којој живимо, али и да буде спреман да сарађује са нашим колегама официрима из других земаља – нагласио је генерал Јевтић указујући да је Србија из једног тешког периода увоза безбедности, дошла у фазу извоза безбедности широм света.

Према речима вође НАТО делегације Жана Дандријана, када је пре годину дана започет рад на Програму за унапређење образовног процеса у области одбране, циљ је био да се пронађе најбољи начин да се оствари сарадња, и тада су установљена два правца у плану сарадње – интероперабилност и акредитација.

-Овакву врсту сарадње ми називамо интелектуална интероперабилност, а то значи да би смо могли да радимо заједно, треба да се уверимо да делимо интересовање за одређену проблематику – оценио је Дандријан додајући да су основе за интелектуалну интероперабилност исте вредности, иста стремљења и напори.

 

 

Састанцима у оквиру радне посете експертског тима НАТО присуствовали су и представници организационих целина Министарства одбране и Војске Србије.

Програм за унапређење образовног процеса у области одбране (The Defense Education Enhancement Program DEEP) је иновативна мултинационална иницијатива за образовање која је дизајнирана да помогне партнерским и другим земљама да изграде капацитете кроз реформу образовања у систему одбране и инкорпорирају вредности у духу Партнерства за мир.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас