kina 3.jpg

Делегација НОА Кине у ректорату Универзитета одбране

27. 11. 2013

Дана 26.11.2013. године, десеточлана делегација „добре воље“ Народноослободилачке армије Народне Републике Кине предвођена генерал-потпуковником Чу Фућијем, у оквиру посете Републици Србији, посетила је и ректорат Универзитета одбране у Београду.
 

Делегацију Народноослободилачке армије Народне Републике Кине примио је ректор  Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, са сарадницима. Делегацији је презентовао  организацију и резултате рада нашег Универзитета, са посебним аспектом на припреми за акредитацију и реакредитацију студијских програма високошколских јединица, као и  постигнућа у области научно-истраживачке делатности. Истакнути су традиционално пријатељски односи наша два народа и војске, уз велике потенцијале за даљи развој сарадње у области обуке и усавршавања кадра, као и војног образовања у целини.


Генерал Фући је истакао да се сарадња оружаних снага наше две земље успешно развија, уз убеђење да сарадња у области војног образовања треба да буде на још вишем нивоу него до сада. Истакао је да ће се лично заузети да делегација Универзитета одбране у 2014. години посети кинески Универзитет одбране. Сугерисао је и даљу сарадњу у области војне медицине јер у НР Кини постоји више Универзитета за војну медицину. Нагласио је да се свака земља која држи до свог интегритета труди да школује високообразоване кадрове у области одбране, и да у том смислу посебно цене дугу традицију војног образовања у Републици Србији. Чланови делегације су изнели веома позитиван став у контексту организације нашег војнообразовног система, оствареним резултатима и плановима, уз мишљење да су наша решења сврсисходнија и рационалнија но у њиховој земљи.


Чланови кинеске делегације су исказали посебно интересовање за услове уписа кадета на Војну академију и медицински факултет ВМА, за облике усавршавања официра током каријере, резултате у области међународне сарадње Универзитета одбране у Београду и статус свештеника у Војсци Србије. Размена слушалаца на четвртом нивоу војног усавршавања би могла бити важна тема будућих разговора у оквиру билатералне војне сарадње.
 

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас