logo-impressmini.png

Потписан уговор о реализацији пројекта ImprESS

27. 07. 2018

Универзитет одбране (УО) и Криминалистичко-полицијска академија (КПА) потписали су уговор о реализацији пројекта ImprESS.

Пројекат ImprESS (Improving Academic and Professional Education Capacity in Serbia in the area of Safety & Security) спроводи се под покровитељством Европске Комисије – Извршне агенције за едукацију, мултимедије и културу (EACEA EC EU).

Криминалистичко-полицијска академија je координатор пројекта са EACEA агенцијом ЕУ и  координатор активности са осталим партиципантима. Од институција из Србије, поред Универзитета одбране и Криминалистичко полицијске академије то су Факултет Безбедности БУ, Едуконс Универзитет из Новог Сада, Метрополитен Универзитет из Београда и Штајнбајс институт из Крагујевца. Од међународних инстутуција у пројекту учествују Штајнбајс универзитет из Берлина, Државни универзитет из Штутгарта, Факултет Санта Ана из Пизе и Атриск компанија из Стразбура.

Пројекат ће трајати до октобра 2020. године, а тежишни задатак током његове реализације биће формирање Националног тренинг центра из области безбедности и заштите TESS (TrainingEducation in Safety & Security).

Универзитет одбране учествује у реализацији пројекта јер једини од високошколских институција у Р. Србији има акредитовану лабораторију за симулације и учење на даљину која омогућава извођење виртуелних и конструктивних симулација у реализацији акредитованих студијских програма, и подржава концепт доживотног образовања.

Бенефити које пројекат доноси су бројни. Поред развоја сарадње са другим високошколсим институцијама у области безбедности и заштите како на територији Р.Србије тако и региона,  и допринеће развоју капацитета за симулације у области помоћи и сарадње са цивилним властима у случају природних катастрофа, елементарних непогода и других несрећа, што је трећа мисија ВС.

http://impress.kpa.edu.rs/

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас