ban_7954_1530015068.JPG

Министар одбране уручио уверења о завршеном усавршавању полазницима 7. класе Високих студија безбедности и одбране

26. 06. 2018


Министар одбране Александар Вулин уручио је уверења о успешно завршеном усавршавању полазницима седме класе Високих студија безбедности и одбране, највишег нивоа усавршавања у систему војног школства.

Честитајући полазницима, министар Вулин је истакао да су те студије нешто чиме се наша Војска и Војна академија с правом поносе.- Посебно сам поносан на интернационални карактер наше школе. Учимо једни од других и на крају схватимо да су изазови са којима смо суочени готово исти – мржња, зло тероризма, покушај прекрајања граница, мењање друштвеног уређења – нагласио је министар Вулин.

Министар Вулин је, такође, указао на значај целоживотног учења, додајући да су студије на ВСБО прилика да се сагледају и ставови и мишљења других политичких и друштвених актера.

- Високе студије безбедности и одбране су велика привилегија и сви ви који сте данас успешно окончали своје школовање треба да знате да сте изабрани пажљиво, да сте изабрани са разлогом и да се од вас много очекује – нагласио је министар Вулин.Полазницима седме класе министар Вулин је поручио да их ознака о завршеном ВСБО повезује и сведочи да је реч о људима који су много научили и који су спремни и даље да уче, а посебну захвалност изразио је и полазницима из иностранства.

- Ми смо пред вас изнели наше знање, али и наше људе, најбоље међу најбољима. Хоћу да знате да у будућности можете да рачунате на њих као пријатеље, баш као што верујемо да и ми можемо да рачунамо на вас – поручио је министар Вулин.

Говорећи о перспективама ВСБО, министар одбране је истакао да ће се тај ниво усавршавања развијати, расти и чувати нас и омогућити свим полазницима који нису били део безбедности, да разумеју какав је систем безбедности и да у модерном свету не постоји ни једна област политичког и друштвеног живота у коме ова тема није важна, а како свет, нажалост, постаје све опасније место за живот, тема која је постала суштинска и пресудна.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Септембар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас