jov_1119_c_1590583299.jpg

Министар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официре

27. 05. 2020

Министар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреМинистар одбране Александар Вулин и начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић обишли су данас кадете 141. и 142. класе Војне академије - модула оклопних јединица, који на стационарном логоровању у Војном комплексу "Орешац" реализују обуку у гађању циљева из тенка М84 и борбеног возила пешадије БВП М80А.

 

По завршетку гађања, министар Вулин је рекао да можемо рачунати да ће и у наредном периоду наше оклопне јединице добити првокласне официре, велике људе и велике професионалце.
 
Данас су кадети показали да одлично владају оружјем и да овај период борбе са коронавирусом није утицао на њихову мотивисаност и њихову спремност да уче. Током борбе са вирусом Ковид-19, Војна академија је један период морала да прекине образовање наше деце. Наравно, они су сви учили на даљину, показали одличне резултате, али теренски рад и прави контакт са оружјем ништа не може да замени.
 
Министар Вулин је истакао и да су сви кадети Војне академије показали изузетну мотивисаност, а захваљујући старешинама и онима који их образују, обучавају и васпитавају, они постижу изузетне резултате.
 
О обуци коју реализују кадети рода оклопних јединица треће и четврте године Војне академије, министра одбране информисао је командант логорског простора потпуковник Милоје Илић, наставник тактике на Војној академији. Према његовим речима, кадети реализују планска гађања из предмета наоружање и настава гађања.

Кадети су у досадашњем делу школовања реализовали вежбе у гађању, вежбе у осматрању, затим је трећа година прешла на припремна гађања, а четврта година на школска гађања. Следећи ступањ је реализација школских гађања са бојевим пројектилима, која се реализују на полигону који има балистичке услове за испаљивање пројектила 125 мм - објашњава потпуковник Илић.

Он додаје да су резултати данашњег гађања одлични, да је стрелиште на полигону "Орешац" врло квалитетно, као и да бетонске стазе омогућавају тенковима да се крећу потребном борбеном брзином и да са лакоћом решавају ватрене циљеве.
 
Кадет четврте године Војне академије модула оклопне јединице Јован Павловић истиче да је данашњи задатак, гађање циљева из тенка М84, био захтеван и да представља важан корак у његовом образовању.
 
Данас смо у оквиру теренске обуке имали прилику да учествујемо у школском гађању. Ту смо могли практично да проверимо теоријска знања стечена на Војној академији. У оквиру гађања био сам у улози командира тенка и имао сам низ задатака које сам морао да испуним - рекао је кадет Јован Павловић.


 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас