1BAN_2449.jpg

Потписивање Протокола о сарадњи са Универзитетом у Нишу

27. 04. 2012

У ректорату Универзитета одбране 27. aприла 2012. године, ректор Универзитета одбране  генерал потпуковник проф. др Миодраг Јевтић и ректор Универзитета у Нишу проф. др Мирољуб Гроздановић потписали су Протокол о сарадњи ове две високообразовне установе.
 
Протокол је закључен на период од три године, и подразумева сарадњу у свим областима универзитетског образовања и академске праксе, могућност формирања заједничких студијских програма, мобилност студената, међусобно ангажовање наставника и заједничко учешће у научно-истраживачким пројектима од општег и регионалног значаја.
 
Према речима генерала Јевтића, током припрема за потписивање поменутог протокола сагледани су интереси потенцијалног партнерског односа који би могао да значајно унапреди квалитет и резултате сарадње у научноистраживачкој делатности у Републици Србији и шире. Протокол ће омогућити и испуњење обавеза болоњског процеса, посебно када је реч о мобилности професора и студената, али и сарадњи на научноистраживачким пројектима и развоју научног и наставног кадра у високошколском образовању. Иако је сарадња наше две институције на нивоу факултета и наставника појединачно постојала и до сада, потписивањем протокола се она формализује али и отварају нове могућности за њено ширење на нове области.
 
Професор Гроздановић је истакао да потписивање Протокола о сарадњи наша два универзитета представља важан корак у развоју сарадње на нивоу академске заједнице Републике Србије, да смо га требали потписати и раније, а да конкретне облике сарадње треба реализовати кроз потписивање различитих анекса овог протокола . Нагласио је да је потребно усагласити модалитете сарадње у изради и реализацији заједничких студијских програма на нивоу мастер и докторских студија, перспективно развити сарадњу у области издавачке делатности за потребе студената, наставног и научног рада, као и у области размене наставног кадра. Истакао је потребу да се што пре формирају радне групе за координацију и сарадњу, и предложио да се оне састају свака два месеца, наизменично у Београду и Нишу ради конкретизације заједничких активности и успешне реализације сарадње. Нагласио је да ће Универзитет у Нишу у наредном периоду помоћи у укључењу Универзитета одбране у реализацију међународних ТЕМПУС пројеката. Такође је истакао да би припадници Универзитета одбране могли да се укључе активно у рад међународних симпозијума и конференција које организују Универзитет у Нишу, било појединачно, било путем формирања посебне секције.
 
Ректор Универзитета одбране  генерал потпуковник проф. др Миодраг Јевтић је у знак признања за досадашњу сарадњу и подршку у раду, уручио ректору Универзитета у Нишу проф. др Мирољубу Гроздановићу плакету Универзитета одбране.

 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас