KENIJAIMG_1288.jpg

Посета делегације Националног колеџа одбране Републике Кеније

27. 04. 2012

Дванаесточлана делегација Националног колеџа одбране Републике Кеније на челу са директором генерал–мајором Башир Јусуф Хаџијем (Bashir Yussuf Haji), посетила је 27. априла 2012. године Универзитет одбране, у окиру реализације студијског путовања и упознавања са војнообразовним могућностима Министарстава одбране.
 
Делегацију Националног колеџа одбране Републике Кеније, у ректорату Универзитета одбране примио је ректор Универзитета одбране  генерал потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, са најближим сарадницима. Након што је госте упознао са историјатом и традицијом војног школства у Републици Србији и процесом који је резултовао акредитацијом студијских програма, формирањем Универзитета одбране и усвајањем његовог статута од стране Владе Републике Србије, генерал Јевтић је истакао добре основе за успостављање сарадње у области образовања официра на свим нивоима школовања.
 
Генерал–мајор Башир Јусуф Хаџи захвалио се на пријему и детаљној презентацији Универзитета одбране. Истакао је да се на Националном колеџу одбране Републике Кеније школују официри и високи цивилни службеници у влади Републике Кеније и из региона (Египат, Нигерија, Намибија и Бурунди), који су и чинили састав данашње делегације. Генерал Башир истакао је значај и заинтересованост за модел целоживотног образовања који му је презентован. Питања која су поставили гости из делегације била су везана за услове који се постављају на конкурсу за пријемни испит, заступљеност жена на школовању као и заинтересованост за сарадњу у области образовања са земљамљама из региона Африке. Генерал Јевтић је уз сарадњу својих сарадника детаљно одговорио на постављена питања. Након фотографисања и размене пригодних поклона, делегација Националног колеџа одбране Републике Кеније наставила је посету Универзитету одбране, кроз обилазак Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије.Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас