lg0552.jpg

Проф. Леонид Гречихин из Републике Белорусије у посети Универзитету одбране

27. 02. 2013

Представник Државног факултета за војно ваздухопловство Универзитета у Минску, Република Белорусија,  професор Леонид Гречихин, посетио је 26.02.2013. године Универзитет одбране у Београду. Професора Гречихина примио је ректор  Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, са сарадницима. Генерал Јевтић је зажелео госту добродошлицу и упознао га са историјатом и традицијом војног школства у Републици Србији, процесом који је резултовао акредитацијом студијских програма и формирањем Универзитета одбране, као и његовом структуром, активностима, задацима и правцима будућег развоја. Истакао је спремност Универзитета одбране за отпочињање сарадње одмах по потписивању споразума о сарадњи, која би се огледала у размени стручних делегација, размени наставног и истраживачког кадра, заједничког учешћа у пројектима за које постоје обострани интереси и слично. Координација ове активности треба да иде преко Управе за међународну војну сарадњу Сектора за политику одбране МО.

Професор Гречихин је захвалио на срдачном пријему и садржајним презентацијама Универзитета одбране. Нагласио је да се систем школовања официра у Републици Белорусији разликује у односу на наш, да они поред Војне академије, будуће официре школују и на државним универзитетима. Без обзира на разлике, истакао је велику жељу и спремност за успостављањем сарадње. Показао је интересовање за досадашња искуства Универзитета одбране у области међународне сарадње, са колико страних високошколских институција имамо потписане уговоре о сарадњи, о евентуалним потешкоћама у функционисању усклађености војних и цивилних образовних и научних ресурса.

У својству признатог и познатог научника презентовао је више пројеката у којима би учешће могли да узму и наши истраживачи.
Имајући у виду област његовог ангажовања препоручено је да се оствари контакт са Управом за одбрамбене технологије Министарства одбране.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас