GRB MO.jpg

Честитка министра одбране поводом предстојећих новогодишњих празника

26. 12. 2014

 

Свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије честитам новогодишње празнике.

Протекле године показали смо да имамо квалитетне кадрове и да спремни улазимо у 2015. годину. Задовољни смо јер смо приликом руковођења и командовања нашим јединицама имали одличне резултате, у години која није била нимало лака. Упркос економској кризи и изазовима, припадници Министарства одбране и Војске Србије радили су на јачању мира, безбедности и стабилизацији прилика у региону. Упоредо са тим интезивно смо радили на припреми мера које су неопходне за приближавање Србије и пуноправно чланство у Европској унији.

Реализовали смо задатке из све три мисије Војске Србије. Одржали смо и унапредили оперативне способности и пружили помоћ грађанима у ванредним ситуацијама током и после пролећних природних непогода.

Систем је јак, колико и сваки појединац у њему. Радили сте вредно и бринули о интересу државе. Оно што је најважније-оправдали сте поверење грађана. Без много речи, радећи у најтежим условима, показали сте се делима. Српски војник показао је како треба да се воли домовина и шта значе речи - добар, хуман, племенит, разборит и одважан. Верујући у вас, грађани Србије могу без страха да верују у будућност.

У наредној години чека нас још много посла. Најважнији задаци су заштита територијалног интегритета Србије, учешће у безбедносним структурама на очувању мира у свету и пружање подршке цивилним властима на з аштити и отклањању последица од природних непогода.

Сигуран сам да ћемо одговорити свим изазовима, испунити обавезе које нам предстоје и реализовати планиране задатке. Вама и вашој породици честитам предстојеће празнике, и желим много среће, успеха и здравља.

 

Братислав Гашић

 

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас