KINA 1.jpg

Меморандум о сарадњи са Националним универзитетом одбране НОА НР Кине

26. 11. 2014

У својству члана делегације министра одбране г-дина Братислава Гашића, која је посетила више организацијских јединица Министарства одбране и војске НОА НР Кине, а након претходног усаглашавања уз подршку Управе за МВС СПО МО и изасланства одбране НР Кине у Београду, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић је са ректором Националног универзитета одбране НОА НР Кине, дана 17.11.2014. године у Пекингу потписао Меморандум о сарадњи два универзитета одбране.

Током посете Националном универзитету одбране НР Кине, предочена нам је организациона структура, циљеви и значај његовог рада.

Кључни принципи будуће сарадње ће бити базирани на размени искустава у реализацији војно-образовне сарадње, размени студената и предавача, као и заједничком учешћу у истраживачким пројектима, конференцијама и семинарима. Одговарајућа пажња је посвећена и публицистичкој делатности, при чему војно-образовна и војно-медицинска сарадња добијају на значају.

 

Руководство Националног универзитета одбране НР Кине је исказало велики интерес за унапређење сарадње, и у том смислу предложили чешће планске експертске састанке, имајући при том у виду и даљи развој војно-војне сарадње између две земље.

Последњих година више од 30 наших студената и официра је похађало и завршило различите форме школовања и усавршавања у НР Кини, те су домаћинима предочени наши војно-образовни ресурси академског образовања и каријерног усавршавања у смислу успостављања реципроцитета у овој области.

Комплетну активност је координирао и са делегацијом српске стране подржао министар одбране г-дин Братислав Гашић.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас