ROTC.jpg

Делегација Универзитета одбране у радној посети Државном универзитету Охајо

26. 09. 2013

 

Делегација Универзитета одбране коју су чинили, пуковник ванр. проф. др Горан Дикић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу, потпуковник Драган Бојанић, референт за контролу квалитета и развој у ректорату УО, мајор доцент др Срђан Благојевић, референт за научноистраживачку делатност у ректорату УО и капетан мр Димитрије Бујаковић, асистент у Катедри војноелектронског инжењерства у Војној академији учинили су радну посету  Државном универзитету Охајо и Националној Гарди Охајо у периоду од 17. до 19. септембра 2013. године.
 

Реализација посете започела је вођењем разговора са професорима центра за обуку резервних официра у оквиру Државног универзитета Охајо. Пуковник професор Shaun Turner, упознао је госте са поступком селекције кандидата, програмом обуке и процесом школовања будућих лидера за потребе ваздухопловних снага САД-а.  Капетан професор Donald R. Cuddington, Jr и мајор професор Michael R. Anderson, својим презентацијама, омогућили су гостима да упознају специфичности школовања и програма обуке будућих старешина Морнарице и Маринског Корпуса САД-а.
 

Приликом посете Државном универзитету Охајо, проректор овог универзитета, професор Wayne E. Carlson упознао је госте са организацијом и реализацијом студијских програма за потребе припадника Националне Гарде Охајо.
На крају свог боравка делегација УО је посетила Mershon центар за међународне студије безбедности. Директор центра професор Craig Jenkins, са сарадницима, објаснио је улогу центра у оквиру образовања и развоја лидерских способности водећих припадника Националне Гарде. Током свих разговора изражена је спремност и жеља за развој постојеће и успоставу нових облика међусобне сарадње.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас