2944.jpg

Делегација Универзитета одбране у посети Академији националне одбране “Г. С. Раковски” Републике Бугарске

26. 05. 2013

Делегација Универзитета одбране коју су чинили ректор генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу пуковник проф. др Горан Дикић и продекан Војне академије пуковник проф. др Бобан Ђоровић, учинила је радну посету од 20.05. до 22.05.2013. године, Академији националне одбране  “Г. С. Раковски” у Републици Бугарској.
 
Делегацију Универзитета одбране примили су начелник  Академије националне одбране “Г. С. Раковски”, комодор, Димитар Ангелов и сарадници пуковник проф др Љубомир Симеонов и пуковник проф др Мирослав Вергилов Димитров.

Након срдачне добродошлице уследиле су презентације домаћина током којих  се, наша делегација, упознала са организацијом и образовним програмима Академије националне одбране “Г. С. Раковски”, уследило је  потписивање  споразума о сарадњи ове две високообразовне институције.

 

Током разговора препознат је интерес за сарадњу наших образовних институција када је у питању школовање официра на командноштабном и генералштабном нивоу.  Посебну пажњу изазвао је рад центра за компјутерске симулације. Домаћини су изразили спремност за размену предавача, организацију заједничких тренинга, учешће на симпозијумима који се организују под покровитељством  министарстава одбране Р. Бугарске и Р. Србије, публиковање и сарадњу у оквиру уређивачке делатности наших војних часописа.   


Последњег дана посете, делегација Универзитета одбране посетила је Војномедицинску академију.  Након срдачног пријема, генерал мајор
проф др Стојан Тонев је описао садашњу организацију и могућности ове реномиране медицинске установе. Истичући досадашњу сарадњу са Војномедицинском академијом Р. Србије генерал Тонев је упутио позив за заједнички наступ наших медицинских институција у међународним оквирима.

Обе стране су изразиле спремност за проширење обима сарадње, заједничко учешће на симпозијумима, конференцијама и истраживачким пројектима као и у области развоја војнообразовних програма.

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Децембар 2017 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Избори у звања наставника

Erasmus ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас