7.jpg

Одржана трећа редовна седница Кадетског парламента

26. 04. 2012

Дана 25.04.2012. године одржана је трећа редовна седница Кадетског парламента Универзитета одбране. Састанку је присуствовао и пуковник Слободан Кисић, генерални секретар Универзитета одбране.

Дневни ред ове седнице је био следећи: 1. Усвајање записника са друге редовне седнице, 2. Избор два кадета која учествују у раду  Сената Универзитета одбране, 3. Усвајање Плана рада Кадетског парламента, 4. Расправа о мерама за побољшање стандарда кадета и 5. Предлози и питања.
На почетку састанка председник Кадетског парламента, информисао је присутне чланове парламента о томе да је дана 17.03.2012. године на Универзитету у Крагујевцу одржана скупштина конференције Универзитета Србије (СКОНУС) на којој су кадети Универзитета одбране у Београду примљени у пуноправно чланство.
Када је реч о избору два кадета која учествују у раду Сената Универзитета одбране, ректор Универзитета је донео Одлуку о обустављању од извршења одлуке Кадетског парламента о именовању два кадета. У тој Одлуци наложено је да Кадетски парламент поступи у складу са чланом 80. став 2. Статута Универзитета одбране и именује представнике кадета тако да обезбеди равномерну заступљеност представника кадета са Војне академије и Медицинског факултета ВМА у раду Сената Универзитета. На овој седници једногласно су изабрани кадети Борис Малагурски са Медицинског факултета ВМА и Марко Костић са Војне академије, који ће претстављати кадете у Сенату Универзитета.
По питању усвајања Плана рада, председник је упознао присутне да Кадетски парламент по закону има обавезу одржавања састанака три пута годишње. На основу тога, он је сугерисао да се убудуће Кадетски парламент састаје само по потреби и у складу са Правилником о раду кадетског парламента.

Током разговора чланова Кадетског парламента по четвртој тачци дневног реда кадет Виктор Вереш је упознао све присутне са закључцима састанка одржаног 21.03.2012. године са проректорима Универзитета одбране, где им је сугерисано да артикулишу своја питања у органима у којима партиципирају. Тежишно у овом разговору било је питање кадета Душан Савића, да ли ће за кадете бити услов за уписивање наредне године 60 ЕСПБ, као што је то услов на цивилним факултетима и питање које је поставила кадеткиња Јелена Катић са Медицинског факултета ВМА о условима смештаја кадета Медицинског факултета ВМА.
Генерални секретар Универзитета одбране пуковник Слободан Кисић сугерисао је прeдседнику Кадетског парламента да питања кадета претходно разматрају кадетски парламенти високошколских јединица, затим Кадетски парламент Универзитета а потом их проследе  Ректорату Универзитета одбране на разматрање, усаглашавање и поступање у оквиру расположивих могућности система.
 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас