1DSC_0057.jpg

Посета делегације Националне одбране Републике Грчке Универзитету одбране

26. 01. 2012

Делегација Управе за међународну војну сарадњу Генералштаба Националне одбране Републике Грчке коју је предводио пуковник Симеон Константинидис, посетила је 25. јануара  2012. године Универзитет одбране,  у циљу упознавања са досадашњим резултатима у реформи високог образовања у систему одбране и могућностима за даље унапређење билатералне  сарадње.
 
Делегацију Генералштаба Националне одбране Републике Грчке примио је ректор Универзитета одбране генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић, са најближим сарадницима. Након што је госте упознао са историјатом и традицијом војног школства у Републици Србији и процесом који је резултовао акредитацијом студијских програма, формирањем Универзитета одбране и усвајањем његовог статута од стране Владе Републике Србије, ректор је истакао традиционалне пријатељске везе наше две земље, као могућност да се оствари значајан напредак у свим областима сарадње, али првенствено у области одбране и образовања. Нагласио је да је Универзитет одбране отворен за све врсте помоћи и сарадњу са одговарајућим образовним институцијама у Републици Грчкој.

Пуковник Константинидис је захвалио у своје име као и у име осталих чланова делегације на пријему и детаљној презентацији Универзитета одбране. Истакао је да се у Републици Грчкој није успело са акредитацијом програма мастер и докторских студија у војним образовним институцијама, тако да се официри могу усавршавати само на цивилним универзитетима и у иностранству. Нагласио је да би евентуална помоћ наше стране по овом питању била добродошла и корисна, те да ће он редовним путем пренети нашу спремност и понуду за сарадњу у овој области и да се нада да ће се ова сарадња успешно развијати.  У наставку разговора, од стране грчке делегације исказано је интересовање за структуру и врсте наставних програма који се реализују на Универзитету одбране и постоји ли могућност да официри који заврше студије по акредитованим програмима, заснују радни однос не само у систему одбране већ и у цивилним институцијама.

 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Октобар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас