Banja Luka 6363.jpg

Sporazum o saradnji Univerziteta odbrane i Univerziteta u Banjaluci

25. 11. 2011

Rektori Univerziteta odbrane i Univerziteta u Banjaluci general-major prof. dr Miodrag Jevtić i prof dr Stanko Stanić potpisali su danas u Rektoratu Univerziteta odbrane Sporazum o saradnji. Tim dokumentom ustanovljen je okvir za buduće aktivnosti u cilju postizanja boljih rezultata u obe visokoškolske ustanove.

Prema rečima generala Jevtića, tokom priprema za potpisivanje pomenutog sporazuma sagledani su interesi potencijalnog partnerskog odnosa koji bi mogao da bude značajan kvalitet u daljem napretku naučnoistraživačke delatnosti na ovim prostorima.

Univerzitet odbrane u svom okrilju ima tri fakulteta, koji će svakako pronaći interes da u mnogim oblastima svojih delatnosti pronađu mesta i ostvare saradnju sa kolegama iz Banjaluke. Osim toga, sporazum će omogućiti i ispunjenje obaveza bolonjskog procesa posebno kada je reč o mobilnosti profesora i studenata, ali i saradnji na naučnoistraživačkim projektima – istakao je general Jevtić.

On je, takođe, izrazio duboko uverenje da će nakon današnjeg formalnog čina saradnja biti pretočena u brojne projekte i operacionalizovana u korist svih pripadnika sistema odbrane.

Govoreći o značaju današnjeg susreta, profesor Stanić je istakao da je saradnja sa univerzitetima u Srbiji uvek bila na visokom nivou.

Saradnja, sa najmlađim Univerzitetom u Srbiji, svakako, neće biti formalna, već suštinska. Nadamo se da će saradnja u narednom periodu doprineti da obe visokoškolske ustanove unaprede svoje postojeće kapacitete – istakao je profesor Stanić.

Osim profesora Stanića, delegaciju banjalučkog Univerziteta činili su i predsednik Upravnog odbora prof. dr Miroslav Grubačić, kao i profesor emeritus dr Vujo Vukmirica, a sastanku su prisustvovali i članovi kolegijuma Univerziteta odbrane.Objavljeno u Sekciji: Saopšenja

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas